1 de maig 2014

Programa 25


Després de dues setmanes tot l'equip del Punt i a part ha tornat amb una lleugera remodelació del programa. Hem intentat introduir més conversa i això ha allargat el programa uns quants minuts. Si bé, durant les properes edicions perfilarem aquest nou factor.

El programa 25 ha començat amb la notícia més destacada de la setmana. Després que el dia anterior al programa “Diálogos en el bosque” de Ràdio Floresta entrevistaren a La Floresta Parla, el Punt i a part ha fet un repàs del pla d'asfaltat del poble així com els acords entre Ajuntament i veïns per fer el procés més participatiu. D'aquesta manera, hem revisat d'on ve el pla i hem explicat quin és el calendari que està previst seguir.

Just seguit hem ampliat més actualitat setmanal amb la polèmica arrel de l'agressió que va sofrir Pere Navarro a Terrassa. Els partits que estan en contra de la independència i el propi Pere Navarro asseguren que aquesta és una mostra de l'augment de la crispació a Catalunya mentre que els sobiranistes ho neguen.

Hem reprès La Floresta per explicar l'aprovació al ple de l'Ajuntament de Sant Cugat d'una moció que demana crear una regulació per a la pràctica d'activitats nocturnes a Collserola. Aquesta regulació no és cap prohibició ja que hi ha partits que haguessin votat en contra i pretén que l'humà afecte el mínim possible en l'hàbitat natural. La moció ve arrel de l'augment de l'activitat esportiva nocturna al parc.

Finalment, també hem tractat la imputació de la soprano catalana Montserrat Caballé per evasió fiscal. La cantant té una casa a Andorra, país considerat per Espanya com a paradís fiscal. Aquesta casa és presumptament la tapadora de l'evasió fiscal.

Després de la previsió meteorològica i una cançó hem reprès el programa amb un repàs al tractament que han fet els mitjans a les diferents polèmiques que ha hagut al voltant de les beques d'educació. D'aquesta manera, hem pogut observar una premsa progressista contrària a les polítiques del ministre Wert així com un altre sector ben còmode amb el cap de la cartera d'educació a nivell estatal.

L'apartat més tecnològic ha estat marcat per la dependència a les noves tecnologies. D'aquesta manera hem conegut una nova paraula, phubbing, que significa fer el buit a algú per estar pendent del telèfon mòbil. També hem conegut una aplicació mòbil que serveix per llevar-nos la dependència cap als smartphones. En la mateixa línia hem conegut la mort d'una noia després de fer-se una autofoto (“selfie”) mentre conduïa. Finalment, hem tractat el fi d'activitat del núvol d'Ubuntu, Ubuntu One.

A Territoris d'actualitat hem viatjat cap a Colòmbia. Hem conegut els encants del país de l'Amèrica Llatina, especialment les seves platges. Si bé, hem fet un petit homenatge al recentment mort García-Márquez i, per això, hem conegut el museu sobre la seva figura que hi ha la seva localitat natal.

A la secció cultural hem repassat el Sant Jordi que vam viure a La Floresta amb un seguit d'activitats organitzades per aquesta mateixa emissora. A dia d'avui a la UREF (per 10 €) encara es poden comprar els llibres que Ràdio Floresta va realitzar per a l'ocasió, La Floresta con los pelos de punta, on es recullen un seguit de contes de por de Dionisio Giménez i Daniel Cladera ambientats en el poble. També hem destacat la desaparició de 9 canals de televisió arrel d'una sentència del Tribunal Suprem que declara il·legal el repartiment de llicències de la TDT durant el mandat de Zapatero. Aquests canals podrien no tornar ja que ara també es reparteix espectre radioelèctric per a la tecnologia 4G dels mòbils.

El programa ha acabat amb una cançó seleccionada per Miquel i referent a la notícia de Montserrat Caballé que ell mateix ha explicat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada