El programa 17 ha estat marcat pel comiat de Sergi, qui ha trobat feina a un nou diari, El matí independent de Lleida. A més, Silvia ha passat a presentar les seves respectives seccions mentre que Miquel, Jordi, Carmelo i Jéssica han seguit les seves habituals funcions al programa. Hi ha hagut certs problemes en l'emissió (no es podia escoltar per l'FM) però, malgrat tot, hem pogut enregistrar el programa.
El Punt i a part ha començat amb informació de caire local. Hem explicat les queixes de la Plataforma ciutadana "Un altre Sant Cugat" (uaSC) sobre l'estat del transport públic a La Floresta i Les Planes. Amb declaracions del cap de Participació i Atenció ciutadana, Seguretat Ciutadana i Serveis Urbans de l'organització, Jaume Massanés, hem explicat la proposta dels anomenats "cotxes llençadora" i que totes les estacions de Sant Cugat passin a ser zona 1. Per rebre la rèplica hem parlat amb el cap del Consell de Barri de La Floresta, Carles Brugarolas, qui ha respost a les queixes sobre l'autobús i s'ha compromès a explicar el pla d'asfaltat i la zona 1 a una futura entrevista. Ja que sols hem utilitzat alguns talls de veu, podeu trobar l'entrevista completa a Jaume Massanés a aquest mateix bloc.
Just seguit hem ampliat actualitat setmanal. Hem començat amb l'estat quasi bèl·lic d'Ucraïna amb govern i opositors enfrontats. Un conflicte que ja ha provocat desenes de víctimes mortals. Hem tornat a La Floresta per explicar la proposta de creació d'un complex comercial entre Sant Cugat i Rubí. Per això hem escoltat novament l'opinió de l'uaSC sobre aquest tema i també hem parlat amb diferents comerciants de Sant Cugat com Julia López de la botiga de roba infantil Bobadas i Ramon Rubio d'Autoservei Rubio. La visió de l'Ajuntament la preguntarem a Carles Brugarolas a l'entrevista que tenim prevista. Finalment, la darrera notícia setmanal és la petició d'imputació del Barça pel fitxatge de Neymar.
Llavors Marc Lemus ens ha fet la previsió meteorològica per als propers dies i hem fet una pausa musical.
Seguit d'aquesta pausa ha arribat el torn de Silvia, qui s'estrenava a la secció d'Ull als mitjans! A aquest apartat ha fet un ampli repàs al tractament que han donat els mitjans a la visita de Mariano Rajoy a Turquia. Diaris impresos, diaris digitals... I seguint la mateixa tònica d'anàlisi dels mitjans, ha explicat també el tractament mediàtic de la petició del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè els empresaris s'impliquin al procés sobiranista. Un anàlisi on es veu clarament el posicionament de cada mitjà.
Ha arribat llavors el torn de la xarxa. Accessoris per a l'IPhone, la condemna a una jove per publicar incitació a la violència via Twitter i novament repàs als 10 anys de la web 2.0.
Territoris d'actualitat ha canviat lleugerament el seu contingut. Si bé, hem viatjar, en aquest cas a Turquia per la visita de Rajoy, hem canviat el tractament. L'inici, com abans, continua sent per què el país en qüestió està en plena actualitat, si bé, Silvia ha decidit acompanyar-ho de dades menys històriques i més turístiques sobre el lloc: espais a visitar, clima, gastronomia...
A l'últim apartat abans d'acabar el programa, cultura, hem conegut la publicació del darrer llibre de Zygmunt Bauman, la mort de Stuart Hall i l'incendi al Mercantic de Sant Cugat. Més emotivament que altres vegades, ens hem posat poètics per acomiadar a Sergi amb un poeta de la seva terra. Hem recuperat Màrius Torres amb una poesia que el propi Sergi ha assegurat que parla de Lleida, la ciutat natal tant del poeta com del nostre locutor.
D'aquesta manera, agraïm tots els programes que Sergi ha estat al Punt i a part i li desitgem moltíssima sort a ell i al nou mitjà en aquesta nova aventura.
Hem acabat, com sempre, amb una cançó. Aquesta vegada seleccionada per Jordi, hem acabat amb Money de The Beatles en clara referència a Bauman i Hall:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada