20 de març 2014

Programa 21

Una setmana més hem tornat a fer el Punt i a part amb tot l'equip habitual. Aquesta setmana s'ha tornat a emetre pel dial (90.0FM) així com per la xarxa.

Portada de The New York Times
del 17/3/14 // kiosko.net
El programa 21 ha començat amb la independència i annexió de Crimea a Rússia. Si bé, hem analitzat les diferents visions a través de les quals s'ha reconstruït la notícia. Ja que posteriorment no hem parlat de Crimea a la secció de mitjans, hem vist què han dit periòdics espanyols, francesos i britànics al respecte. S'han pogut observar les visions negatives de Putin i d'occident. The New York Times, en canvi, plantejava la situació a la península de l'est europeu com un repte per a Obama.

La resta d'actualitat setmanal ha estat marcada per l'arribada d'immigrants a Melilla i la polèmica sobre l'enreixat que separa la ciutat autònoma de la resta d'Àfrica. Hem parlat, llavors, de casos de sofriment físic dels nouvinguts com la de la imatge distribuïda per la Guàrdia Civil aquesta setmana. La possible nova forma de construcció sense fonaments gràcies a les impressores 3D i els resultats del darrer baròmetre del CEO sobre l'independentisme a Catalunya han sigut les altres dues notícies més destacades.

Miquel ha sigut l'encarregat de portar-nos la previsió meteorològica de Marc ja que un error informàtic ens ha impedit enregistrar la previsió com és habitual. Després d'una cançó hem repassat què han dit els mitjans de comunicació respecte a l'informe Margallo i sobre les declaracions sobre una hipotètica Declaració Unilateral d'Independència de Mas. Hem vist clarament el posicionament dels diferents mitjans espanyols i catalans sobre l'independentisme.

Què diu la xarxa? ha estat pel repàs als 10 anys de la web 2.0 amb l'èxit de WhatsApp com a principal exemple d'aquesta setmana. També hem acabat de veure més aplicacions que únicament funcionen en Android i, finalment, el joc Atlantis que permet crear enemics i pantalles pròpies. A Territoris d'actualitat hem conegut París i tota la seva oferta cultural i turística amb l'excusa de l'augment de la contaminació atmosfèrica que ha provocat l'inici de mesures restrictives del trànsit urbà.

Abans d'acabar hem fet ràpidament la secció cultural ja que s'acabava el temps. Miquel ha explicat el carnaval i els dies més característics d'aquesta celebració a la seva població, Vilanova i la Geltrú. També hem tractat Karl Marx després que aquest cap de setmana se celebrassin els 131 anys de la seva mort. De fet, aquest ha sigut l'autor de la setmana i hem escoltat un fragment de l'Elogi del crim. També hem vist els pocs canvis que ha sofert el Diccionari Biogràfic Espanyol després de la darrera revisió.

Després d'haver tractat en diferents moments del programa, i especialment a cultura, les esquerres; hem acabat amb un homenatge d'Ovidi Montllor a aquesta ideologia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada