13 de febr. 2014

Programa 16


Hem arribat a la setzena i hem tingut una nova incorporació. Tot i que encara no ha participat activament al programa ja hem pogut escolat la veu a Sílvia Pla, estudiant de periodisme, mallorquina que fa anys que viu a Barcelona i que aquest és el seu primer contacte amb mitjans de comunicació. A aquest programa hi participem Miquel, Sergi i Jordi com a locutors, Jéssica com a veu en off, Marc a la previsió meteorològica, Aina Marcobal amb un reportatge sobre els Goya i Carmelo a la zona tècnica.

Hem iniciat el Punt i a part número 16 amb la notícia més destacada de la setmana, en aquest cas, la tragèdia de Ceuta. Un grup de 400 immigrants van intentar entrar a territori espanyol per terra i per mar. Desenes d'ells van morir en l'intent i, a més, la Guàrdia Civil va carregar contra els nouvinguts. 

Just seguit Miquel ens ha ampliat l'actualitat setmanal amb l'entrenament dels Mossos d'Esquadra a Israel i el vídeo que ho demostra, el debat sobre l'avortament i la justícia internacional al Congrés. Dues decisions polèmiques que han tirat endavant per la majoria absoluta del PP.

Just seguit Marc ens ha apropat la previsió meteorològica per als propers dies i hem fet una pausa.

Després de la cançó que marca el canvi de la part informativa a la magazín purament, Sergi ens ha explicat quin ha estat el tractament dels mitjans de comunicació de la imputació de la Infanta així com de les declaracions. Ha explicat, com porta fent les darreres setmanes, l'evolució del conflicte laboral de TV3 amb el rebuig de la vaga indefinida.

A continuació Miquel ha explicat curiositats de la xarxa com els 10 anys de la web 2.0 amb el primer vídeo que es va penjar al YouTube. Ha explicat especialment un seguit de fundes per a IPhone (algunes disponibles per a altres models) que tenen peculiaritats per la forma i funcionalitats que li donen al dispositiu. 

Després a Territoris d'Actualitat hem parlat de Rússia i tot el rebombori que s'ha creat al voltant de la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern i homofòbia.

Abans d'acabar, a la secció cultural hem escoltat el reportatge d'Aina Marcobal sobre els Premis Goya. Jordi ens ha portat l'imminent tancament d'edi.cat i un fragment de l'entrevista al seu creador a Catalunya Informació, l'aparició d'un anunci en favor de la pedofília a una marquesina de Barcelona i, poèticament, l'autor Carlos Salem amb la poesia Cuando te como el coño.

Hem acabat, com sempre, amb una cançó. Aquesta vegada, seleccionada per Sergi en referència a la tragèdia de Ceuta, Planeta Eskoria del grup Ska-P.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada